הסכמי אוסלו, אחת מהתפניות המשמעותיות של מדינת ישראל, היא " הסכם העקרונות " או " עזה ויריחו תחילה " אם תרצו... אלו הסכמי אוסלו. אלו הסכמים אשר נחתמו בין ישראל לארגון שחרור פלסטין. הפגישות הראשונות נערכו בועדת השלום של מדריד, בראש המשלחת הישראלית עמד אליקים רובינשטיין, דאז מזכיר הממשלה. המשלחת הפלסטינית הייתה משותפת עם הממשלה הירדנית.
1993, עת כהונתו של רבין, שר החוץ דאז, יוסי ביילין יוזם שיחות חשאיות ( שהיו אסורות ) עם אש"ף, בלונדון ומאוחר יותר באוסלו. השיחות הובאו לידיעתו של שמעון פרס וזה העביר את האינפורמציה לרבין, ראש הממשלה, רבין אישר את השיחות והסכים להמשיך.
הנקודות העיקריות של ההסכם, נסיגת ישראל מרצועת עזה ומיריחו, הקמת רשות פלסטינית לתקופה של 5 שנים. בשלב זה יועברו נושאי החינוך, תרבות, רווחה וכו.. לידי הרשות הפלסטינית, כמו כן תוקם משטרה פלסטינית. לאחר תקופת הבייניים יוסדר הסדר קבע מבוסס על החלטות של מועת האו"מ 242 ו 338, אלו התקיימו לא יאוחר מ 3 שנים מעת הנסיגה.
אוגוסט 1993, נחתם בחשאי הסכם, באוסלו אשר בנורבגיה ע"י שמעון פרס ומחמוד עבאס. בספטמבר רבין וערבת מחליפים מכתבי הכרות, זאת תחת השגחתו של יוהאן יורגן הולסט שר החוץ הנורבגי.
לעזרה והמלצה על מלונות באוסלו השאירו לנו פנייה נשמח לעזור :